Se till att rösta 2018!

Rösta 2018!

Vi närmar oss 2018 med stormsteg. Detta innebär att det snart är dags att rösta 2018. Aldrig tidigare har vikten av att rösta känts så stor och omfattande. Med mycket oro både i Sverige och i övriga världen vet vi att vi tillsammans kan gå ihop och göra skillnad i vårt land, vilket i sin tur kan komma att påverka beslut även i andra länder på EU-nivå. Genom att rösta 2018 kan du vara med och bidra till ett tryggare och mer strukturerat samhälle.

Kanske brinner du för vårdfrågor? Eller för skolan? För vår miljö? För folkhälsan? För invandring och segregation? Oavsett vad är det viktigt att du röstar 2018 för att vara med och påverka kommande mandatperiod.

Sedan det senaste valet har det varit minst sagt skakigt i svensk politik. Med en regering som tappat förtroendet hos folket och många avgångar på de högre posterna känns det betryggande att vi äntligen närmar oss ett nytt val. Att med omsorg välja vad du ska lägga din röst på när du röstar 2018 kan avgöra mycket för både dig i din vardag och även för dina medmänniskor. Dessutom har vi i Sverige en rösträtt som är få förunnat. Genom att rösta 2018 visar du att du värnar om din rätt och möjlighet till att faktiskt vara delaktig i ett demokratiskt beslut. Att ha ett folkstyrt land är långt ifrån verkligheten för många människor världen över.

Så slösa inte bort din möjlighet att vara med och påverka - det är en dröm för många och en vardag för dig. Genom att rösta 2018 fortsätter du vara en del av ett land där man får tänka, tycka, skriva, tala och leva helt fritt. Gör din röst hörd för de som själva inte kan göra det genom att rösta 2018!

Om man vill göra mer än att bara rösta kan man även ställa upp som rösträknare i sin kommun. Genom att inte bara rösta 2018 utan även bidra med ytterligare tjänster till samhället får man fina meriter som visar på samhällsengagemang. Genom att anmäla sig till kommunen visar du ditt intresse för att bli rösträknare 2018. Detta arbete ger en bra inblick i hur arbetet kring valet och rösträkningen fungerar, vilket såklart ger en ökad samhällskunskap som är bra att ta med sig vidare i livet. Rösta 2018 kommer vi att göra den 9 september 2018, ett datum som följer Sveriges alla regler kring när valet ska genomföras.

Den första söndagen i september vart fjärde jämnt år går Sverige till val. Den enda gången detta ruckas på är vid eventuella nyval, eller som det här i Sverige kallas - extra val.

Detta är dock mycket sällsynt och har i Sverige endast skett en gång under 1900-talet. Så se till att rösta 2018, både för att göra din röst hörd men också för att vara med och dra ditt strå till stacken och på så vis utse en stark regering!

Rösta online?

Att Rösta online skulle göra röstningsprocessen så mycket enklare för oss alla, eller hur? Riksdagen beslutade 2017 att inte godkänna förslaget om att rösta online trots att vi alla väntat på att just kunna rösta online istället för att stå i vallokaler och köa för något som egentligen skulle kunna göras på 1 minut!

Att faktiskt kunna rösta online skulle bespara vår tid och vår miljö samt ge oss fler röster då fler människor faktiskt skulle ta sig tiden att rösta om det nu bara skulle ta några sekunder. Det skulle även kunna göras på flera olika sätt, att man legitimera sig sig via BankID eller legitimera sig via sin bank. Det finns flera olika sätt att kunna rösta online, men inför valet 2018 får vi köa precis som vanligt.

Varje röst är viktig, så se till att ta reda på vilket parti som speglar dina åsikter på bästa sätt!

Förhoppningsvis, och troligen så ska vi kunna använda oss utav att rösta online inför nästa riksdagsval som kommer att äga rum år 2022.

Viktigt att rösta 2018