Gör din röst hörd!

Vi hjälper dig att hitta det parti som stämmer överens med dina åsikter!

Vilket parti ska jag rösta på i riksdagsvalet 2018?

Med lite matnyttig fakta rörande vårt riksdagsval 2018 i bagaget kan vi nu gå vidare till nästa betydligt viktigare fråga. Vilket parti ska jag rösta på i vårt riksdagsval 2018? Det finns mängder av frågeställningar och aspekter att ta hänsyn till. Vilket parti jag ska rösta på kanske kan styras av en hjärtefråga eller en generell gemensam uppfattning kring frågor i stort?

Att ha i åtanke är att både dina egna åsikter och även partiers åsikter kan komma att svänga mellan riksdagsval. Det du röstade på i det senaste riksdagsvalet behöver alltså inte vara aktuellt inför kommande riksdagsval. Många röstar som på autopilot - man väljer att rösta på vilket parti jag röstade på vid det senaste valet.

Enkelt och bekvämt utan vidare eftertanke. Men faktum är att din röst är ett privilegium som du inte borde slösa bort! Se därför till att värna om din rösträtt i vårt demokratiska land och rösta både med hjärtat och hjärnan i det kommande riksdagsvalet.

Vi har sammanställt en liten guide där Sveriges största partier får ta plats, allt för att du ska få en så enkel vägledning som möjligt inför vårt riksdagsval 2018. Vilket parti jag ska rösta på kommer snart vara en självklarhet!

Brott & straff

I kategorin brott & straff ryms bland annat frågor rörande skärpta straff när det kommer till exempelvis sexköp, rattfylla och vapenbrott. Men den berör även en inför riksdagsvalet 2018 en mycket aktuell fråga, nämligen tiggeri.

Tiggeri på våra gator är ett känsligt ämne som lyfts flertalet gånger i politiska debatter på senaste tiden. Här tycker alla partier oavsett block att tiggeriet inte ska förbjudas, med ett undantag för Sverigedemokraterna som vill att tiggeri ska förbjudas helt. De som är för tiggeri menar att lösningen inte är att förbjuda tiggeri, utan man måste istället sätta press på tiggarnas hemländer för att se till att situationen aldrig uppstår från början.

Problematiken ligger alltså inte i tiggeriet utan i förtrycket och situationen i tiggarens hemland menar samtliga partier, medan Sverigedemokraterna syftar på att alla andra partiers uppmaningar om att pengar ska skänkas främst till hjälporganisationer (så hjälp kan sättas in direkt i länder där det behövs) istället för att ge till tiggare är lönlöst menar Sverigedemokraterna. Vad tycker du? Vilket parti ska du rösta på rörande tiggeri? Är du för eller är du emot tiggeri? Låt din åsikt styra vilket parti du ska rösta på.

Välfärd

Vilket parti ska jag rösta på när det kommer till välfärd? Låt oss titta närrnare på vad olika partier tycker när det kommer till vinter inom friskolan. Här tycker Feministiskt Initiativ, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna att friskolan ska vara fri från vinstdrivande verksamhet medan Alliansen (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet) tycker att friskolor ska få drivas med vinst. Så vilket parti ska jag rösta på rörande välfärden?

Här ryms även frågor som: höjt barnbidrag (Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är för, resterande emot eller ingen åsikt), lägsta nivån i a-kassan ska höjas (endast Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ har uttryckt sina åsikter och båda är för) samt huruvida föräldrarpenningen ska höjas (precis som rörande barnbidraget röstar Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och nu även Kristdemokraterna för en höjning). Vilket parti ska jag rösta på? Låt dina prioriteringar och ditt skede i livet avgöra vad som är viktigast för dig.

Ekonomi

Vilket parti ska jag rösta på rörande Sveriges ekonomi? Här finns frågor som berör vår valuta, förmögenhetsskatt, höjt tak i a-kassan samt sänkt skatt på pensionen bland annat.

När det kommer till att Sverige ska införa euro som valuta är de flesta överens. Alla motsätter sig detta bortsett från Liberalerna som är för förslaget rörande införskaffandet av euro i Sverige.

Liberalerna menar att euro leder till en bättre frihandel samt ökad konkurrens vilket gynnar både utvecklingen och välfärden både i andra länder och även på hemmaplan. Vilket parti ska jag rösta på om jag vill ha euro istället för SEK? Helt klart Liberalerna, för en smidigare e-handel och en gemensam digital marknad gentemot USA och EU.

Vilket parti ska jag rösta på i riksdagsvalet 2018? Äntligen kanske du har hittat lite klarhet i denna fråga som kan kännas överväldigande att ta sig ann. Tur att du har ett litet tag kvar på dig att fundera ut vilket parti just jag ska rösta på i kommande riksdagsval! Lycka till!

 

favicon-flighton

Denna sida är producerad samt optimerad av Flighton AB